Markiezen

Hieronder treft u de meest voorkomende modellen markiezen aan.

Markies model classic
Door de fraaie klassieke rondingen past deze markies uitstekend bij zowel traditionele architectuur als meer moderne bouwstijlen. Dit model wordt veruit de het meest toegepast. Arkoel levert dit model in 2 uitvoeringen:

Aluminium markies met een traditionele “houten” uitstraling
De aluminium kap en de aluminium zijschotten hebben een rustiek uiterlijk dat zich niet van hout laat onderscheiden. Aluminium is minder gevoelig voor weersinvloeden en is daardoor veel onderhoudsvriendelijker dan hout. Aluminium markiezen behouden daardoor hun luxe aanzien gedurende vele jaren. Uniek aan de markies Classic is de mogelijkheid van een bovenrolsysteem. Op deze manier zijn er veel meer bedieningsmogelijkheden. De bovenrol is op een fraaie manier weggewerkt en geheel aan het zicht onttrokken

Voorbeeld markiezenDe houten uitvoering
Hierbij zijn de kap en zijschotten zowel in de uitvoering “recht” als “trapmodel te verkrijgen.

Pet model
Het petmodel, waarbij de uitslag een vorm van een pat heeft, heeft altijd een uitval welke groter is dan de werkhoogte.
Dit model is toe te passen bij situaties waarbij een doorloop vereist is. Bijv. wanneer er een looppad o.i.d. voor uw raam langsloopt, boven (terras)deuren, etalageramen etc.
Ook wanneer u uw vrije uitzicht wilt behouden is het petmodel uitermate geschikt.

Klap model
Het klapmodel, of uitslagmodel is geschikt voor situaties waarbij  een grote uitval moodzakelijk is, maar estetisch of practisch niet verantwoord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote deuren die naar buiten opendraaien, grote etalageruiten etc.

Voor meer informatie met betrekking tot afwijkende modellen, vaste markiezen en baldakijnen kunt u contact met ons opnemen.

Aanvullende gegevens