Screens

De screen, ook wel vlakhangende zonwering genoemd, werd aanvankelijk ontworpen voor zakelijke projecten als kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar al spoedig werd de screen ook met succes toegepast bij woningen. Dat komt ongetwijfeld voor een deel door de relatief lage prijs en de hoge effectiviteit.

De screen is technisch gelijk aan een rolluik: het doek rolt tussen zijgeleiders naar beneden. Recente ontwikkelingen hebben gezorgd voor nieuwe toepassingen van deze zonwering, zoals het windvaste SolidScreen® met ritsgeleiding. 

Momenteel zien we een enorme opkomst van het zogenaamde rits-screen. Een nieuwe innovatie op het gebied van screens. Doordat het doek door de zijgeleider loopt is het zeer goed bestand tegen wind in elke stand en in gesloten stand zelfs insectenwerend.

De SolidScreen® heeft de orkaan doorstaan. De SolidScreen® is door toonaangevende test- en keuringsorganisaties getest op wind- en drukbelasting. Het scherm uit de test van 2x2 meter was bestand tegen een winddruk van meer dan 200 kg per m2 en windsnelheden van meer dan 145 km/h!

Door de speciale ritsgeleiding kan de SolidScreen®     ook dienen als windscherm onder bijvoorbeeld een terrasoverkapping, balkon of tuinhuis. Bovendien beschermt de SolidScreen® als windscherm door zijn strakke afdichting ook perfect tegen de laagstaande zon. Als zonwering biedt de SolidScreen® een optimale bescherming tegen warmte -ontwikkeling in uw interieur.

 

 

Arkoel heeft de volgende Screens in haar assortiment:
SolidScreen® ( ritsgeleiding )
Excellent 85 / 95 ( zijgeleiding )

Aanvullende gegevens